Web Tasarım ve Kodlama Nedir?

BLOG 'da yeni bir makale
8 Ocak 2023 tarihinde yazıldı.
228 defa okundu.

Web tasarım ve kodlama nedir konusu firmanıza ait görsel ve metinlerin belirli bir düzen içerisinde hedef kitlenize sunulmasını sağlar. Kurumsal bir web tasarımı için öncelikle bir projeniz olması gerekir. Bu projeyi de web master müşteri ile birlikte görüşerek detaylandırır.

Kurumlar ya da kişiler internet ortamında profesyonelce tanıtılırlar ve coğrafi konum fark etmeksizin her yerdeki hedef kitlelerine ulaşım sağlarlar. Web sitesinin kuruluş aşamaları basitçe şöyledir:

Kodlama
Düzenleme
Yayınlama
Her uzman tasarımcının kodlama dilleri üzerinde en azından birinde profesyonel olması gerekir. Kodlama yaparak sistem tarafından gerçekleştirilmesini istediğimiz komutları bilgisayarın anlayacağı bir dille anlatmış oluruz. Bilgisayar sistemlerine özel bir dil kullanırız.

Kodlama Nasıl Yapılır
Kodlama yapmak için ilk olarak programlama dillerinden birini öğrenmeniz şarttır. Kullanacağınız programlama dilini hangi amaçla kullanacağınızdan yola çıkarak seçebilirsiniz. Web tasarım ve kodlama nedir sorusunun cevabı belirli kurallar haricinde tamamen kişisel bir işlem olduğu için seçtiğiniz programlama dilinden kendiniz de kodlar yaratabilirsiniz.

Html, JavaScript, Css ve Php web tasarımı yapmak isteyen kişilerin en çok kullandığı programlama dilleridir. Üzerinde uzmanlaşmak istediğiniz dili seçtikten sonra internette bolca olan online dersler üzerinden kendiniz eğitiminize başlayabilirsiniz.

Tek bir dil üzerinde uzmanlaşınca diğer dilleri öğrenmek de sizin için daha kolay olacaktır. Tasarım ise yalnızca müşterinin ve sizin ortak karar verdiği özgün ve özel bir proje olur.

Web Tasarım Kodlama Programları
Web tasarımı sırasında sayfaların kodlanması belirli programlama dilleri ile gerçekleştirilir. ASP, HTML, SQL, JavaScript, PHP, CSS, Python programlama dillerinin kullanılması ile internet tarayıcılarının oluşturulan web sitesini görebilmesi sağlanır.

Kodlama yapılmazsa Chrome, Firefox, Internet Explorer gibi internet tarayıcıları web sitelerini göremez. Yazılan kodlar sayesinde web sitesinin nasıl görüneceği ve genel olarak yapısı meydana gelir.

Test aşamasına gelindiğinde kodlama dahil tüm içeriklerin düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Mobil uyumluluğu, sayfaların hızı, görsellerin durumları gibi konular tekrar gözden geçirilirler.

Whatsapp